Otroligt mycket nyttig läsning angående Svarta listan

Internet har gjort livet enklare – för de allra flesta – fast på samma gång öppnat upp helt nya möjligheter för spelberoende, alldeles för kvicka köp samt rena bedrägerier via nätet.

Då kan man utnyttja en av Internets möjligheter att skydda sig mot dessa nämligen ; Svarta listan.

VarningslistaN är en nagel i ögat på de oetiska, bedrägliga eller rent kriminella företag och även personer som försöker gömma sig bakom “vackra” sajter.

Behövs Svarta listan för att ha koll?

Om man läser dags- och ekonomitidningars nyheter, räcker inte det? Tidningarna bevakar ju exempelvis spelsajter typ Betsson som har anmälts för att deras kunder förlorat enorma summor på deras sajter.

Svarta listan på företag i spelbranchen

Efter ett antal artiklar om vissa spelsajters system att locka in sina spelare in i ett spelberoende slutar det att skriva om det eftersom det anses sakna nyhetsvärde och bara blir “tjatigt”. På sajten gertgambell.com hittar du mycket info om varningar och Svarta listan på företag i spelbranchen att undvika.

Du borde använda dig utav rätt varningslista

Oavsett om du vill spela på nätet eller funderar på att köpa från en viss webbutik så är det klokt att ta en titt på relevant varningslista där du kan se om det finns varningar om ett visst företag.

Svensk Handels Varningslista
Givetvis bör man undvika svartlistade företag men kolla att svartlistningen inte är gammal och inaktuell. I dagsläget är det väldigt många som skickar röd varningsflagg om Betsson men det behöver inte alltid varit så.

Så fort du läser gammal varningsinfo utgå från att den är inaktuell. Fast finns de på Svarta listan så finns det ju en orsak, så sök vidare på forum och annan info.

Smartast är att söka lite runt på nätet för att kunna se vad olika folk anser om produkter och tjänster man är intresserad av. Är det ovanligt många som har kritiserat företaget eller sajten kan man med fog anta att varningslistan har rätt.

Mer info kan man hitta ganska snabbt för att verifiera tidigare information. Om å andra sidan all info pekar på att sajten är okey finns det knappast någon risk att surfa in på den.

Att vara kritisk mot all information online är viktigt

Det är stenhård konkurrens på nätet och många tvekar inte att svärta ned sina konkurrenter genom negativa inlägg. Att snabbt kunna avgöra om det är en riktig eller falsk kommentar är ganska lätt.

Större tidningar, TV eller företag som inte tvekar att skriva ut sitt namn bördu kunna lita på. Anonyma inlägg ska du ignorera helt.