Askorbinsyra som är C-vitamin innebär att vi mår bättre

Du kanske icke har hört ordet askorbinsyra så ofta men du vet troligtvis vad C-vitamin är för något.. Dessa två saker som är samma sak krävs för att vi ska må bra. Askorbinsyra räknas som antioxidant och även organisk syra. Dock ej samma sak som citronsyra.

Den som har koll vet att C-vitamin har viktiga egenskaper. Det har en antioxidativ effekt på andra ämnen som kan finnas i kroppen och som kan vara skadliga. Bra tillskott skänker samma fördelar som när man till exempel äter frukt som apelsiner samt äpplen.

Det visste du inte om askorbinsyra

Det finns en massa intressant information om askorbinsyra. Ordet har funnits i svenskan sedan 1940 men det är förstås så att flertal hellre säger C-vitamin. Brist på C-vitamin kan beklagligtvis medföra farliga sjukdomar och skörbjugg. kalciumaskorbat För att vår hud ska ha möjlighet att bygga upp kollagen krävs askorbinsyran.

Med C-vitamin botar man dock inte så enkelt en förkylning eller snuva. Även om C-vitamin verkar positivt av och till så är det sällan det ger mirakeleffekter.

Något som man ska tänka på vad beträffar den här typen av vitamin är att lång varmhållning samt åtskilliga uppvärmningar av mat som innehåller askorbinsyra leder till att den bryts ned. Det kan alltså vara klokt att icke värma upp mat alltför otaliga gånger ifall man vill få ut mesta möjliga hälsa av den.

Har man färgat håret och vill bleka det till normal färg igen så kan man nyttja askorbinsyra för det. Detta tenderar att kunna tillhandahålla utomordentligt resultat.

Risker med C-vitamin

Det är farligt att inte få i sig tillräckligt med vitamin C. I Sverige är skörbjugg trots allt inte så vanligt tack vare att vi har tillgång till bra matvaror med viktiga vitaminer. Dock vill man icke gärna sträva efter brist så att kroppen funkar sämre.

Överflöd försvinner kvickt med urinen därför att syran är vattenlöslig, även om man ska vara eftertänksam. För mycket C-vitamin kan exempelvis öka risken för njursten. Men då ska man komma ihåg att det rör sig om kopiösa mängder och ej om en frukt för mycket om dagen.

Det har rapporterats att E 211 samt askorbinsyra kan resultera I en farlig reaktion. Det här är ett ämne som finns i läsk så det kan vara förståndigt att välja livsmedelsprodukter som ej kombinerar dessa två ämnen. Det forskas fortfarande en hel del om C-vitamin och det tycks vara så att det som vi som barn fick veta av doktorn, det vill säga att C-vitaminet är livsviktigt, är riktigt.

c

Handla askorbinsyran i en vanlig affär alternativt på webben

Numera så kan man köpa askorbinsyra i helt vanliga matbutiker. I hyllan med kryddor brukar produkten finnas. Det tycks som att enormt många föredrar att intaga pulvret oralt.