Fungerar handdesinfektion?

En pandemi drar genom Europa och sätter skräck i en hel värld. Just nu vill alla ha rena händer. Men finns det handdesinfektion som det verkligen går att lita på?

Många ställer sig frågor av det slaget just nu. Det handlar ju inte om en vanlig influensa som i värsta fall kan leda till att du måste få sjukhusvård. Det är allvar nu. HANDSPRIT hjälper oftast inte mot VIRUS.

handdesinfektion

Handdesinfektion med antibakteriell tvål och vatten eller handsprit mot virus

Det är ingen vits med att köa flera dagar för att köpa handsprit. handsprit mot virus är inte den bästa lösningen.

Spriten tar inte alla bakterier. Vinterkräksjukan överlever handspriten utan problem.

ytdesinfektion

Det är enkelt att bli smittad. Har man otur så kan man få coronasmitta utöver det. Har du provat Forte eller Smittstopp än?

En antibakteriell tvål vinner över handsprit mot virus. Handtvätt med vanlig tvål är för det mesta effektivare mot smitta eftersom du gnuggar händerna med tvålen längre än vad du gör med desinfektionssprit som snabbt torkar bort från dina händer.

Lär dig hur du kan desinficera både händer och andra ytor

Om du vet hur du ska inleda din handtvättrutin så är du bättre skyddad. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. Du måste tvätta skölja händerna i 20 sekunder.

Använd alltid en antiseptisk tvål. Gör det hela tiden. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Brukar du använda ytdesinfektion hemma

Virusskyddet byggs upp om du tvättar händerna noga. smitta Se till att även handtagen följer samma renlighetsrutin. Inget bra med andra ord.

Om du köper och använder en antibakteriell spray så är det problemet lätt avhjälpt. Den kan du använda överallt.

Använd den bakteriedödande sprayen på alla ytor som du kommer i kontakt med. Så förhindrar du att smittan sprids. Forskarna säger att coronavirus kan leva länge på vissa ytor. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Arbeta in en rutin för handdesinfektion

En bra bakteriedödande tvål är a och o. Du behöver inte handsprit virus kan dö av som handdesinfektionsmedel när du vet hur du använder tvål och bakteriedödande spray på rätt sätt. Köp gärna också hem vattenbaserad handdesinfektion.