Stevia sötningsmedel skänker samtliga möjlighet att njuta av godis

Jag börjar med Stevia sötningsmedel för att så många människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag ej har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter vilka ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav detta är att 98% av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.

Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan införskaffa Stevia sötningsmedel på denna länk.

sötningsmedel

Stevia sötmedel är bra allmän målgrupper som vill undvika socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.

Stevia sötningsmedel är ett mycket bra val för den som inte vill kapitulera sötsaker men gärna slipper samtliga de dåliga effekterna som strösocker för med sig. Att vilja hålla sej ifrån strösocker är vanligt samt kommer ur fler än en motiv.

Sockersjuka är en åkomma som egentligen består av många annorlunda varianter, men främst av två olika typer som lätt nog heter art 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller genom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett term som vissa ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.

Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig kraft med vettig distribution och lider man av typ 1 diabetes så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då trött, törstig och börjar dofta aceton. Man går också kvickt minska i kilon. Typ 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit typ 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

sötningsmedel

Art 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt botemedel.

Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med strösocker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebära ju inte att man vill sluta inta godis samt idag finns det alternativ för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika och i Japan består det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än socker, så blott väldigt en aning behövs.

Andra anledningar till att man vill dra ner på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå ned i vikt, eller ta bättre hand som sina tänder. Alla vet ju vilken bristfällig effekt socker har på våra tänder. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett läge som heter ketos och börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt effektiv, men det gäller att man får i sig tillräckligt med fett samt protein för att idas med en kolhydratfri föda.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – alternativt med väldigt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis metod för att gå dra ner i vikt samt har för flera blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så flera.

När man håller på en LCHF diet så ska man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är svårt, men man får bestämt högst inta 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i regel inta fritt av proteiner och fett för att dämpa hunger och mätta kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, bröd, makaroner, vitt ris, frukt, många vegetabilier och rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till strösocker i kroppen är förbjudet. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde och fläsk, därtill äggviteämne som man främst finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägande att inta bacon till frukost när man vill gå dra ner i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.