Så löser du problemet med illaluktande svett

Att sportutrustning med tiden kan lukta mindre attraktivt är inte så konstigt. Dels så utsätts den för svett och smuts då du sportar, och dels så kan det vara så att den förvaras på ett sätt som bidrar till lukt. Så enkelt löser du problemet med illaluktande svett

få

När du använder en luktborttagare måste den ju vara enkel att använda. Du vill ju inte använda någonting som går sönder. Att ta bort svettlukt i all ära, men den får ju inte börja fräta på inredningen.

Ta tag i problemet med illaluktande svett

Det är inte svårt att ta bort illaluktande svett. doft dän kattkiss doft
En del saker kan tvättas. Kontrollera om du tvättar rätt. Om du gör fel blir resultatet sämre.

Luktborttagare textil är särskilt anpassad för textiler som inte kan tvättas i maskin. Du har till exempel Luktstopparen (bäst i test), Svettluktsdödaren eller Yocoair som du enkelt kan spraya med.

Se till att du väljer en luktborttagare av rätt kvalitet. Den ska också gå att använda i skorna. Du kan ta med dig sprayen överallt.

När och hur ska jag behandla?

Det är olika. Om det är så att du inte har rengjort på länge så kan illaluktande svett sitta så djupt att det blir svårt att komma åt. Med luktborttagare textil är det inga problem.

Du kan punktbehandla om det är små områden. Men gör det till en återkommande rutin att spraya. Gör en vana av det.

Respektera din omgivning

Du skulle ju knappast gå till jobbet utan att ta bort kräklukt som satt sig på en kavaj eller utan att först få bort svettlukt under armarna. Men på gymmet så tycker du att det är helt okej att lukta mindre fräscht. Det är inget vidare.

Även om det är normalt att det luktar lite svett från folk på gymmet så behöver det inte bli så skarpt att det blir pinsamt. Det är väl få som gillar illaluktande svett? Detta oavsett om svettlukten kommer från dina redskap eller dina kläder.

Ta för vana att ta bort dålig lukt i kläder med jämna mellanrum. Det kommer du tjäna på. Det är mycket trevligare med rena kläder.

Var finns sprayen att köpa?

De finns på allt-fraktfritt.se. Du kan även motverka dålig lukt från avloppsbrunnar.