Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

De flesta känner nog till namnet corona främst från en ölsort. Det nya viruset orsakar rädsla.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Man kan nästa säga att coronaviruset är mer smittsamt än ett influensavirus. Det är fullt möjligt att smitta andra utan att man själv visar några symtom.

Cononavirus har följande symtom

Alla uppvisar inte samma symtombild. Det handlar inte bara om vanliga influensa symtom som feber och värk i kroppen. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Se till att ha ett ordentligt virusskydd. Den nya sjukdomen är svår då den kan smitta även om smittbäraren inte uppvisar några egna sjukdomssymtom.

Vi måste hjälpas åt

Börja med att äta C-vitamin i förebyggande syfte. Några gram om dagen räcker. Du kan öka dosen om du får sjukdomen.

Många i USA använder kolloidalt silver. De ökar till 15 ml per timme om de smittas. Flera butiker i Sverige säljer fortfarande Kolloidalt Silver. Du kan spraya det på grönsaker. Då dödas coronaviruset om där finns något.

Coronaviruset kan överleva upp till 3 dagar på ytor och Anders Tegnell vid Folkhälsoinstitutet uppmanar folk att hosta i armvecket. Det är svårt att veta var smittan hamnar då.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det tjänar ingenting till att använda en ansiktsmask när man går ut. Maskerna kanske inte hjälper mot viruset. Man blir inte botad bara för att man har en ansiktsmask.

När vi fick veta om cononavirus i Sverige var det många som köpte en massa handsprit mot virus. Lagret tog slut på några dagar. Det är sant att handsprit är ett bakteriedödande handdesinfektionsmedel. Men mot coronavirus är det här inte ditt bästa val.

Det är mycket bättre att välja en desinfektionsfabriken sortiment desinfektion som bevisligen fungerar mot detta specifika virus. Det måste vara skonsamt också. Handsprit kan göra din hud torr. Hudfettet löses upp hos den som använder alkoholprodukter under en längre tid.
Köp en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion istället.

Ofta glömmer vi bort hur kraftfull en vanlig handtvätt kan vara. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Använd rikligt av produkten. Lär också barnen att desinficera sina händer med antibakteriell tvål på detta vis.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Rengör ytor från bakterier och virus. Många dörrhandtag är fulla av bakterier.

Du vet väl att du kan spraya bort bakterier och virus? Det här kan vara minst lika viktigt som antiseptisk tvål för händerna. Tänk på att smittan ofta finns i butikerna.

Ta det lugnt

Tänk på att stress kan påverka ditt immunförsvar negativt. Den som vill ha ett bra skydd mot cononavirus och bakterier och virus måste ha ett starkt immunförsvar. Om du följer de stegen så har du ett bra grundskydd.