Druvsocker ger dig energi direkt då du måste ha det

Låt oss reda ut att druvsocker samt vanligt socker är två vitt skilda saker. Om du gissar att druvsocker, som är en glukos, också kallas dextros har du helt rätt. Druvsocker är en enkel sockerart med kemiska beteckningen C6H12O6. Om man behöver en energikick så är det klart att man kan äta något sött, men det finns fördelar med att välja druvsockret då det ger en mycket snabbare effekt än vanligt socker. Oavsett om man tränar mycket eller lite kan en dos dextros ge den extra energikick som kanske behövs.

Druvsocker ger ett kvickt energitillskott.

druvsocker

I vissa situationer kan det krävas extra energi. Det kan ske då man behöver studera inför ett prov, då man ska jobba långa timmar eller då man behöver köra ett träningspass trots att man känner mer för att bara lägga sig på en soffa. Då kanske räddningen kan komma i form av druvsocker istället för godis eller en massa mat..

Det är bra att veta skillnaden mellan bukfyllnad och energikick. Ett piller dextros kanske är allt du behöver för att “komma på fötter” igen.

Kommer någon frukt som vindruva ge mig samma energikick som dextros?

Det här sockret har fått sitt namn för att det finns i vindruvor så det är klart att man kan äta druvor för att få i sig druvsocker. Druvor innehåller visserligen druvsocker men jämfört med ett piller dextros väldigt utspätt. Till skillnad mot många andra sötningsmedel är druvsockret helt naturligt. Så detta är ett bra sätt att höja sockerhalten på ett naturligt sätt.

För många så är den stora fördelen med att köpa glukos i en behändig förpackning att man kan använda sig av sockret på ett så smidigt sätt. Det är lite otympligt att släpa runt med en bärkasse eller väska med vindruvor när blodsockret är lågt. Använder man dryck under träningspasset kan man blanda i en tesked eller 2.

Köpa druvsockret på nätet bryggsocker billigt alternativt i ordinarie butik.

Med Internet är det lätt och enkelt att hitta olika druvsockerprodukter. Ofta är webbutikernas prisbild bättre än hos den lokala livsmedelhandlaren. Exempelvis kan enkilospåsar vara ett bra alternativ.

Man kan då passa på att köpa flera paket så att man alltid har då man behöver. Många passar på att prova olika sporter på sina semestrar, har du samma tanke, kanske ett par tre påsar druvsocker får plats i resväskorna.