MSM- ett bot för många åkommor

Det svavelbaserade ämnet MSM som står för Metylsulfonylmetan är ett näringsämne som människan i större utsträckning har börjat bruka som kosttillskott. Ämnets fördelar upptäcktes till en start på djur då det inte ständigt har använts åt att vårda människor.

Metylsulfonylmetan  MSM kosttillskott som MSM pulver

MSM lindrar i första hand diverse led – och muskelproblem hos djuren. Och därutöver visar det sig att MSM medför gott för pälsen hos djuren, vilket särskilt gäller för hundar samt katter.

Därutöver finns det evidens på att hästar är duktiga på att självläka. Hästar som grönbetar får nämligen i sig cirka 1 gram MSM om dagen genom kosten. Det finns alltså tillgängligt naturligt.

Hur hamnar MSM på hästarnas grönbeten då? Mikroorganismer i kroppen bildar svavel och konverterar oorganiskt svavel till svavel i gasform. Svavlet finns alltså i atmosfären och finns biologiskt tillgängligt. F

rån atmosfären sprids svavlet, och när regn når jorden så absorbera växter svavlet och försätter det i omlopp. På så vis näras djuren av stora koncentrationer svavel genom att äta växterna, vilket i sin tur slutligen når människors näringssystem.

Människan har dessutom möjlighet att få i sig MSM direkt genom att till exempel äta lök, vitlök, senap samt rädisor. Följaktligen behöver vegetarianer inte nödvändigtvis lida brist på MSN. Den kraftiga smaken hos dessa grönsaker är ett tecken på hög svavelhalt.

Upptäkten av MSM och dess positiva effekter hos djur har medfört att det produceras kosttillskott till människor. Givetvis är det ju så att somliga personer får i sig mer MSM än andra.

Det är ett oerhört viktigt näringsämne för människan med tanke på att svavel är så betydande. MSM är därtill ett av de vanligaste mineralerna i kroppen.

MSM är fullständigt ofarligt, ger inte ifrån sig någon lukt och är som sagt biologiskt tillgängligt för människor. Vetenskapliga studier har visat att det inte krävs längre användning av MSM innan hälsofrämjande effekter kan uppkomma och råda bot på diverse åkommor hos människor.

Vilka hälsofrämjande effekter har MSM? Svavel i sig har välgörande egenskaper för huden och därför refererar man ämnet som ett skönhetsmineral. Ett råd är att sammansätta MSM med vatten och spraya sedan på huden. Det kommer garanterat få huden att må bra. Vill man ta det ett steg längre kan man med fördel blanda i MSM i diverse hudkrämer och salvor vilket kan få lindrande effekt på svullnader samt smärta.

MSM har också andra användningsområden som inte har med huden att göra. Det är nämligen så att MSM är oerhört effektivt mot ledbesvär, muskelsmärtor, lungproblem och varierande varianter av inflammationer och astma. Den som dessutom lider av påtagliga smärtsignaler längs med nervbanorna kan bli hjälpt av MSM

Överlag är MSM som kosttillskot mycket effektivt och många människor använder det för smärtlindring.