Ta chansen till att värna miljön och gör ditt eget snus tillsammans med glycerin

Du kan verkligen göra ditt eget snus och då man väljer detta så måste man några ingredienser som icke bara gäller smak och lukt. För att få längre hållbarhet och förhöja smakupplevelsen när man blandar eget snus men utan glycerin blir det svårt att lyckas. Glycerinet kommer att leda till att snuset konserveras på ett bra sätt och att det får sötma.

Finns det en skiljaktighet mer än namnen på glycerin samt glycerol?

Det står glycerin på en del produkter och samma användning av glycerol. Samma produkt, men olika namn? Två olika namn för exakt samma produkt. Namnet Glycerin är numera ersatt av Glycerol.

glycerol

Glycerin kan om du vill kolla var mycket söt och tung, dessutom är den väldigt trögflytande och kokar bara vid hög temperatur. För att få ett fylligt vin tillsätter man glycerol.

Glycerin avdunstar inte för att det är fuktbevarande. Ett användningsområde där denna egenskap utnyttjas är i golvbrunnars vattenlås för att hindra vattnet i dem att avdunsta.

Glycerol går att blanda upp med vatten och alkohol men blandar sig inte med olja. Då glycerinet är fuktighetsbevarande så används det ofta i hudvårdsprodukter, och det är egentligen av precis samma anledning som man använder det för snustillverkning.

Glycerolens egenskaper att ge en svag sötma och fyllighet används vid vintillverkning. Den brukar också vara en del av oljor och fetter.

Det är mycket viktigt att du bara köper livsmedelsgodkänd glycerol när du ska göra eget snus. Det finns glycerol som är framtagen för specialla ändamål och kan vara skadlig vid förtäring.

Det är tryggt att göra snus med glycerinet när man beslutar sig för rätt

Om du vill kolla kan du snabbt se att glycerolen finns i väldigt mycket produkter för hygien. Munvatten är ett exempel på detta och här drar man nytta av bakteriehämmande egenskaper. Med glycerin i snuset så får man den viktiga fuktbalansen som inte bara ser till att det förblir användbart utan också längre hållbarhet.

En anpassad mängd glycerinpreparat och att det är för internt bruk är viktigt när man blandar eget snus. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Här ska man inte chansa. Ett välbeprövat och bra recept på egen snustillverkning är ett måste före du startar din egen tillverkning.

Glycerol köper du enklast samt antagligen allra billigast på nätet

Sök på Google var du kan hitta glycerin, annars är Tradera och Prisad ett par tips att börja på. Varierande storlekar från små till riktigt stora hittar du på allt-fraktfritt.se och hembryggning.se. Om du är storsnusare bör du kolla allt-fraktfritt.se som säljer upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainer.

På detta vis så får du rätt produkt hemskickad så att du har den då du är redo för snustillverkningen. Läs dina recept och planera sedan hur mycket du behöver handla. köpa glycerin Nu när du läst nästan hela artikeln så vet du att glycerol inte bara är för snustillverkning. Slime eller såpbubblor kan vara en rolig variant. Slime eller Snus – en bra kombination.