Natriumkarbonat, din superkraft när du ska städa hemmet.

Välj natriumkarbonat när du vill slippa de starka kemikalierna men ha ett rent hem. Målasoda och tvättsoda är olika typer av SODA som du kan ha vid städning.

Även fast natriumkarbonat är naturligt så är det fortfarande starkt nog för rengöring. På grund av detta ska du se till att skydda dig när du städar och gör rent med produkter som innehåller detta medel.

Är det tryggt och säkert att använda natriumkarbonat?

Livsmedelsverket säger att du kan använda det utan begränsning. Tillsammans med bl.a. natriumvätekarbonat formar natriumkarbonat de natriumsalter som finns i SODA.

Till städning kan också bakpulver användas, utöver bakningen och där hittar man natriumvätekarbonat. Natriumkarbonat är dock starkare och finns i specifika produkter för just städning.

Natriumkarbonat

Man kan vara trygg med att på säkert sätt städa med målarsoda eller hushållsoda.

Trots att det är ett naturligt ämne så är natriumkarbonat irriterande, vilket är viktigt att veta. Om man får det i munnen så kan det orsaka sveda. Då de ska användas till städning så är de för starka för att ätas.

För att göra rent en yta inför målande eller tapetsering så använder man målasoda. Målarsodan kan också användas på golv när du vill göra rent och förbereda för behandling av golvet. Se först till att det är torrt efter rengöring med SODA så att målarfärg och liknande fäster.

Tvättsoda i form av natriumkarbonat är perfekt om man behöver mer kraft vid tvättning.

Med ett alkaliskt medel som tvättsoda kan det kännas som magi när man använder det. Den kan ta bort fett och kan faktiskt lösa upp vax. Stearinfläckar och andra svåra fläckar tas enkelt bort med natriumkarbonat. Det är dock svårt att få natriumkarbonat utan att det är blandat med annat i en produkt.

Men tvättsoda är skapat för att klara svårare områden med tyngre rengöring. Ämnet kan vara frätande så använd med försiktighet. Ska man använda medlet bör man skydda sig med handskar för att undvika skador.

Var kan du köpa tvättsoda och andra natriumkarbonatprodukter?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Där det säljs artiklar för måleri eller ett brett sortiment av hushållsprodukter bör ha detta. Faktum är att det kan vara smartare att köpa natriumkarbonat online där du kan få ett bättre pris.

Se till att du får instruktioner för hur produkten ska användas och att du följer dessa. Soda natriumkarbonat För säkerhetsskull kan det vara bra att välja svenska produkter så att du får instruktioner på svenska.