Med lakritspulver så kan du skapa ditt eget lakritsgodis hemma

Laktits är det massor som tycker om och lätt blir sugna på. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits inte är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på syntetisk väg och som även kallas för salmiak.

lakritsrotlakritskola

Använda lakritspulver därför att producera eget lakritsgodis

Det är klart att du kan göra ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är inte så besvärligt som man kan förmoda. Man kan rentav få fram lakritspengar och annat som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha korrekt redskap. Egentligen så är det icke svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

Det finns fler efterrätter och godis som man kan göra med den här smaken. Har man bara lakritspulver hemma så kan man hitta på en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Det här kan man göra till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Om du icke vill göra egna lakrits recept så kan du upptäcka dem online

Ifall du inte har så mycket fantasi och helt enkelt ej förstår hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till stor hjälp.

Det är väldigt sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Alltemellanåt så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men om det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.

Roligt att överge traditionella recept och våga satsa på något avvikande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oupphörligen men faktum är att det finns mycket kvar att utveckla inom nischen lakritsgodis. baka med lakrits Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du testa dig fram och försöka upptäcka nya kombinationer. Var ej rädd att testa, salt och sött går även bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man ej behöver frukta att nyttja

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att uppskatta smaken enbart för att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot påhälsning från utlandet så kanhända man ska vara lite eftertänksam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och inte alls som godis.