Klara det mesta med bikarbonat

Det finns vissa saker som man inte vill vara utan. Att ha basvaror hemma är mycket viktigt. Som bikarbonat till exempel.

köpa

Natriumvätekarbonat är bara ett annat namn för mineralsaltet bikarbonat Det ska dock inte förväxlas med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det är ett typ av salt. Bikarbonatet har många användningsområden och nu ska vi ta reda på vilka.

Få bättre hälsa med bikarbonat

bikarbonat fungerar utmärkt mot halsbränna. Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. bikarbonat På så sätt kan den smälta mat och döda bakterier. Man kan ju köra med olika huskurer mot halsbränna.

Du behöver bara blanda bikarbonatet i vatten och dricka. Det ger bäst effekt att göra detta innan man äter. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som menar att man kan hålla sig frisk längre om man bara ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

Om det inte är rent mår man inte bra

Bara det är rent i kök och badrum. Du tar bort bakterier enkelt med bikarbonat.

Du kan ta bort fläckar lika lätt. Det ger ett bra resultat. Om man ska städa med pulvret så är det bra att välja ett bikarbonat storpack som man får till ett bra pris och som räcker till flera månaders städbehov.

Kan man säga att bikarbonat och bakpulver är samma sak?

I grund och botten så kan man säga att bakpulver och bikarbonat är samma sak. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat samt stärkelse och syra. Det är lite svagare.

Du kan använda mindre bikarbonatet än bakpulver för att uppnå samma resultat. Du kan halvera bikarbonatet utan problem.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Juice eller filmjölk fungerar bra. Om du inte hittar något syrligt så kan du använda bakpulver istället.