Det har aldrig varit så enkelt att hålla rent som med en antibakteriell spray

En antibakteriell tvål kan göra underverk. Det är ingen ide att köpa handsprit mot corona. Det räcker med en bra handtvål. Men det kan vara klokt att också investera i en riktigt bra antibakteriell spray.

Om du vill döda bakterier snabbt och enkelt så ska du köpa en bakteriedödande spray. Du måste ändå tvätta händerna. Investera gärna i en antiseptisk tvål.

Tänk dock på att influensa och andra bakterier och virus kan ta sig in i ditt hem på andra sätt. Plast och corona är ingen bra kombination. Vill du ha ett bra skydd mot smitta så ska du investera i en antibakteriell spray.

Så kan du använda dig av bakteriedödande spray för att skydda dig

Utöver handdesinfektion kan en bra bakteriedödande spray användas på andra ytor. Den kommer att döda virus som finns på bord, stolar, bänkar och handtag. Glöm inte att spraya dörrhandtagen.

Ett dörrhandtag som inte är desinficerat är fullt av bakterier även om du är ren om händerna. Dina händer är smittbärare igen. Ibland kan man ledas att tro att man har vidtagit alla försiktighetsåtgärder som finns men det har man inte.

Genom att använda ytdesinfektion så kan du minska risken. Många som jobbar i offentliga miljöer använder handskar. I varje fall då det inte bara handlar om vanlig influensa utan en pandemi som innebär en livsrisk för många.

Glöm inte bort handtagen

Du kanske tror att spray med handsprit kan användas överallt. Handspriten dödar inte alla virus. Man har visat att antibakteriell ytdesinfektion fungerar.

En antibakteriell spray är lätt att använda. Gnid inte in sprayen på händerna. Använd produkten där du tycker att det behövs.

handdesinfektion

Om du står i ett läge där du måste ta i ett föremål utan handskar är det ju väldigt bra om du har en bakteriedödande spray med dig i fickan eller väskan. Det är bara att spraya på handtaget innan du öppnar dörren.

Bruka sparsamt

Just nu är det vanligt med influensasymtom. Även om du har bra produkter för desinficering så ska du inte överanvända dem. Se till att få in bra rutiner för antibakteriell handtvål och bakteriedödande spray.
Ett bra varumärke som brukar kunna leverera även i bristtider är Smittstopp, som har alla 3 produkterna man behöver. Du kan köpa produkterna online.