Använd magnesiumstearat i din tablettillverkning

Tabletterna ser oftast bättre ut. Det är inte alls som tänker på att det måste finnas släppmedel i tabletter. Om man inte använder det blir tabletterna svåra att ta ur formen.

Som släppmedel kan du använda magnesiumstearat. Det gör att tabletterna kan hanteras lättare. Då är de snabbt redo för paketering och distribution.

Vad är magnesiumstearat för någonting?

Det är inte så konstigt att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter för det är precis så detta medel fungerar. Det rör sig faktiskt om en slags ätbar tvål som består av salt och som har två delar stearat och en del magnesium.

Om du använder Magnesiumstearat får du en blank yta på tabletterna. Normal dos handlar om 0,5 till 1%. Du kan köra det i max 5 minuter. Om tabletten blandas fel blir den skör.

Magnesium stearat håller formen i vatten. Genom pressen formar du pulvret till tabletter. Ämnet används också vid medicintillverkning.

Produktionen måste vara enkel och snabb

Det ska gå fort idag. Modern teknik har snabbat på tillverkningen. Fleroperationsmaskiner kan också se till att tabletten som just har stansats kan föras vidare till räkning och packning.

Genom att automatisera tillverkningen har man också tagit bort risken för att bakterier sprids. Fel kan så klart uppstå men då kan man stoppa det och rätta till det.

En maskin kan producera flera tusen tabletter i timmen. Den har då ett stanshuvud. Andra maskiner kan ha andra produktionsvolymer. Då är det en verklig snabb tillverkning.

En duktig operatör känner tillverkningen och kan snabbt byta ut de delar som behövs. dragerad
I alla fall inte då man använder magnesiumstearat.

Stansen måste kunna jobba fritt utan avbrott. Om en stans blir klibbig måste produktionen stoppas. Ibland tar maskinen skada av det.

mikrokristalinsk

För bäst resultat måste därför blandningarna av ingredienserna vara precis rätt.

Hos allt-fraktfritt.se kan du köpa både släppmedel och klibbmedel.

Du måste planera din produktion.

För att tillverkning av tabletter ska bli smidig och snabb så måste man ha god planering. Det gäller släppmedel i tabletter såväl som andra moment.

Om du gör på rätt sätt kan du spara mycket tid. Att kontrollera släppmedlet är en sådan detalj. Då blir alla nöjda.

Men alla moment är viktiga du får inte slarva.