Handtvål är i många fall den bästa handtvätt som du kan få

De flesta har förstått att god handhygien är viktigt. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. Med en bra rutin för handtvätt är mycket vunnet.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

När coronaviruset satte skräck i hela Europa var det många svenskar som började köpa en massa handsprit. Handspriten tog slut överallt. Handsprit fungerar långt ifrån perfekt mot alla virustyper i samhället.

Sprit biter inte ens mot några av våra vanligaste åkommor. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Det är en kunskap som har funnits länge och som inte har förändrats bara för att vi drabbats av coronavirus pandemin.

Använd handtvål för att skydda dig

bakteriedödande

Genom att använda en antibakteriell tvål dödar du smittan snabbt och enkelt. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Du kan till exempel köpa Smittstopp handtvål.

I förkylningstider är det extra viktigt med bra rutiner för handtvätt. Det gäller att använda en tvål som ger god desinfektion och att gnugga in den under minst 20 sekunder. Glöm inte att spola av händerna efteråt.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Tvätta händerna med handtvål efter varje toalettbesök. Kom även ihåg att tvätta händerna när du kommer hem. Du kan ha tvål i flera rum. Det gör att man inte glömmer.

Det är lättare än du tror att få smittan!

Oftast tänker man ju inte på det. basala hygienrutiner Handtvål är inte allt.

Har du bakteriedödande medel hemma? Det är av stor betydelse. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Glöm inte bort din interaktion med andra vuxna och barn. Barn med influensasymtom kan smitta dig. Tänk på att använda handtvål som handtvätt.

Alla måste hjälpa till

Visst är en handtvål bra men bäst effekt får vi om alla hjälps åt. Fyll på ditt lager där hemma så att det inte tar slut. Överallt.