Är du redo för den pandemi som coronaviruset är?

Fienden var inte ryssen trots allt. Många har redan dött i den nya pandemi. Coronavirus är ett mycket förrädiskt virus. Det finns faktiskt flera viktiga saker som du kan göra redan nu!

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. Det finns många olika varianter men Ester-C anses vara bäst. Tablettformen är dyr men askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform ger en likartad effekt till ett mycket lägre pris.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Vi glömmer att vi rör ansiktet. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Coronavirusdödande

Tvålkvaliteten är extra viktig under en pandemi. Handsprit skyddar inte mot corona. Du behöver alltså inte vänta på att de ska få handsprit på apoteket igen!

Det finns virus som överlever handspriten. Handsprit tvättar loss allt fett från händerna och dödar alla de bakterier som finns på huden och skyddar oss mot virus.
När man har spritat händerna så kan bakterierna slå till med full kraft. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Du kan få sår om du använder handsprit under en längre tid. Forte eller Smittstopp är mycket bättre alternativ.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. Använd en antibakteriell tvål så ofta som du anser att det behövs. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Det här är en svår del av god hantering av pandemi och många tycker att det känns fruktansvärt att inte längre gå ut och äta med familj och vänner. Det betyder dock att du minskar risken för att föra smittan vidare.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Smittstopp urvalet info Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Coronavirus sprids via luften och det går inte att se vem som smittar. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Du kan oftast köpa ytdesinfektion i affären. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Då är du bättre förberedd på en pandemi.

Just nu är det extra viktigt med den egna hygienen. Forskning visar att corona överlever länge på plastade ytor. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Då är du väl förberedd för en pandemi. Ju oftare du går ut desto mer exponeras du för coronavirus. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

Du kan även använda handskar när du handlar för att minska risken för smittspridning. Om du har med dig den antibakteriella sprayen så har du ett bättre skydd. Det fungerar bättre än handsprit.